Tuotenro: NCM0190A
Valmistaja: Neogen Europe ltd
Pakkauskoko: 500 g
Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.
Alkuperäisen alustan kehittivät vuonna 1960 de Man, Rogosa ja Sharpe Lactobacillus spp.:n viljelyyn ja määrän arviointiin vuonna 1960 elintarvikkeista ja maitotuotteista ja sen piti korvata Tomato Juice Agar. Alkuperäistä koostumusta on muutettu vastaamaan standardia ISO 15214:1998, jossa pH:ksi mainitaan 5.7.
Maitohappobakteerit saavat ravinteita sulattamalla kaseiinia, glukoosia sekä liha- ja hiivauutteita entsymaattisesti. Polyoksietyleenisorbitaani mono-oleaatti, sekä magnesium- ja mangaanisulfaatit puolestaan stimuloivat bakteereiden kasvua. Ammoniumsitraatti ja natriumasetaatti ovat selektiivitekijöitä streptokokkeja ja homeita vastaan. Matalassa pH:ssa ammoniumsitraatti sallii laktobasillien kasvua samalla estäen muita mikrobeja.
Vaikka MRS Agar (ISO) on optimoitu selektiiviseksi laktobasilleille, voi jonkin verran esiintyä Leuconostoc spp. - ja pediokokkikasvua.