Tuotenro: NCM2015A
Valmistaja: Neogen Europe ltd
Pakkauskoko: 500 g
Huom! Tuotteita voit tilata Tilaajapalvelusta. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta.
Vuonna 1965 Taylor esitteli XLD agarin, joka parantaa Shigella spp. kasvua ja tunnistettavuutta. Agar on osoittautunut erinomaiseksi alustaksi Salmonella spp. löytämiseen. Elatusaineessa on vähän ravinteita. Selektiivisyys perustuu pieneen määrään natriumdesoksykolaattia. Indikaattorisysteemi on uudenlainen ja mutkikas. Useimmat suolisto-organismit, paitsi Shigella, käyttävät ksyloosia tuottaen happoa, toisaalta Salmonella myös dekarboksyloi lysiiniä pitäen pH:n neutraalina. Lähellä neutraalia pH:ta Salmonella voi tuottaa rikkivetyä pelkistämällä tiosulfaattia. Tämän seurauksena saadaan mustia tai mustakeskustaisia pesäkkeitä. Citrobacter spp. voi myös dekarboksyloida lysiiniä, mutta laktoosin ja sakkaroosin käymisestä syntynyt happo pitää pH:n liian happamana rikkivedyn tuotannolle. CE-merkitty tuote.